Agenda of TAC meeting, 2023

Date: 12-15 September, 2023

Place: MITA NN Hall, B1F of MITA NN Building, Minato-ku, Tokyo, Japan

Objectives of TAC 2023:

- 1) Discussion of current status of the Literature Surveys for Suttu town and Kamoenai village
- 2) Discussion of an outline of Preliminary Investigations and the strategy of safety case development
- 3) Discussion of the strategy of safety communication

Date	Contents	Speakers	Schedule		
Day 1	Block 1: Introduction, goals and programme overview				
Tue. 12 Sept.	1.1 Welcome address	President S. Kondo	9:30-9:35		
		T. Sasaki	9:35-9:40		
	1.2 Introduction of TAC members	All TAC members	9:40-10:00		
	1.3 Objectives of TAC meeting	T. Ebashi	10:00-10:10		
	Block 2: Results of the Literature Surveys for two municipalities				
	2.1 Current status of the siting process in Japan	T. Fujiyama	10:10-10:50		
	Coffee Break		15 min.		
	2.2 Concept of evaluation at the literature survey phase (through the national council)	H. Hyodo	11:05-12:15		
	Lunch	<u> </u>	60 min.		
	2.3 Current status of LS for Suttu Town and	K. Amano	13:15-14:45		
	Kamoenai Village				
	Coffee Break	T	20 min.		
	2.4 Main considerations of LS for Suttu Town and Kamoenai Village	T. Ishimaru	15:05-15:35		
	2.5 Possible future LS volunteers and impact of these on the overall programme	H. Umeki	15:35-16:05		
Day 2	Block 3 Concept of Preliminary Investigations				
Wed. 13 Sept.	3.1 General concept of Preliminary Investigation	T. Fujiyama K. Amano T. Kunimaru	9:30-12:00		
	Lunch				
	3.2 Strategy of safety case development	H. Saegusa Y. Yamamoto K. Fujisaki	13:00-14:45		
	Coffee Break		15 min.		
	3.3 Discussion: comments for NUMO	All TAC members	15:00-16:00		
	-Additional input: Site-Specific Biosphere Modelling based on Site Survey	S. Hardie(guest)	(20min)		
	Block 4 Knowledge Management roadmap				
	4.1 Outline of Knowledge Management roadmap	T. Ebashi	16:00-16:50		
	4.2 Discussion: comments for NUMO	All TAC members	16:50-17:30		
Day 3	Block 5 Digital tools (DX)				
Thu.	5.1 NUMO concepts	T. Hamamoto	9:30-10:00		
14 Sept.	5.2 Position in national programmes (e.g. application digital tools to human resource development and training)				

	from Coundan	Marina	40-00-40-45	
	- from Sweden	Magnus Oden	10:00-10:15	
	- from the UK	Neil Hyatt	10:15-10:30	
	- from Switzerland	Irina Gaus	10:30-10:45	
	- from the USA	Erik Webb	10:45-11:00	
	- from France	Sylvie Voinis	11:00-11:15	
	- from Korea	Haeryong Jung	11:15-11:30	
	Coffee Break		15min.	
	5.3 Wrap-up on DX	All TAC members	11:45-12:15	
	Lunch		45 min.	
	Block 6 safety communication			
	Topic: Developing a "Narrative" to explain the confidence of long-term safety			
	6.1 Introduction	C. Mori	13:00-13:10	
	6.2 Needs and challenges in Japan	A. Kosaki	13:10-13:30	
	6.3 Perspective from Sweden	Magnus Oden	13:30-13:50	
	6.4 Perspective from the UK	Neil Hyatt	13:50-14:10	
	6.5 Perspective from Switzerland	Irina Gaus	14:10-14:30	
	6.6 Perspective from the USA	Erik Webb	14:30-14:50	
	6.7 Perspective from France	Sylvie Voinis	14:50-15:10	
	6.8 Perspective from Korea	Haeryong Jung	15:10-15:30	
	Coffee break		15min	
	6.9 Summary of presentations	I. McKinley	15:45-16:00	
	6.10 Discussion: comments for NUMO	All TAC members	16:00-16:30	
Day 4	Block 7 TAC wrap up			
Fri.	7.1 TAC closed session	All TAC members	9:30-12:30	
15 Sept.	Lunch		60 min.	
	7.2 Summary of TAC key observations	T. Sasaki and	13:30-14:15	
		I. McKinley		
	7.3 Discussion and actions	All	14:15-14:45	
	7.4 Wrap-up admin	A. Araki	14:45-15:00	